La nostra maleta

La nostra maleta

diumenge, 27 d’abril del 2014

HAPPENING - LES NOVES TECNOLOGIES

Hem trobat un dels primers mòbils que van existir i a partir d'aquest, hem vist oportú tractar l'evolució dels mòbils i la creixent influència de les tecnologies pel que fa a la nostra vida diària.



A través de l’estratègia happening, hem representat una situació familiar on el tema central són les noves tecnologies. Cadascú de nosaltres ha adquirit un rol i amb aquest hem volgut representar l’evolució dels mòbils i les diferents actituds i mentalitats que aquesta pot comportar. Fa només 40 anys va haver-hi la primera trucada del director de Motorola des de NY per anunciar al seu director que havia aconseguit inventar el mòbil. L’evolució d’aquests ha estat molt ràpida, a Catalunya no va ser fins a mitjans dels anys noranta que es va liberalitzar el mercat de les telecomunicacions, amb campanyes agressives de les operadores el gran públic va accedir massivament al mòbil. Des d’aleshores, cada cop van apareixent mòbils més sofisticats, fins arribar als actuals mòbils qualificats d’intel·ligents.



La nostra representació vol transmetre diferents actituds  en vers els mòbils i les noves tecnologies. En primer lloc hi ha la Mare (Martha), que creu necessari que els seus fills es familiaritzin amb les noves tecnologies, perquè si no seran uns ignorants, discuteix amb el pare (Carlos), que no vol que els seus fills siguin addictes a la tecnologia i li molesta que estiguin constantment enganxats a aquestes. D’altra banda, hi ha la filla petita d’1 any (Ester) que ens demostra la seva habilitat per dominar els nous aparells tecnològics fins al punt que confon un llibre amb un Ipad. Apareix també l’Àvia (Mireia) que agafa el rol de no entendre la utilitat ni el perquè els seus nets i la seva filla estan tan enganxats, si abans es vivia sense aquests aparells, ja que creu que no aporten res. Finalment trobem el fill adolescent (Maria), que domina molt les noves tecnologies ja que li ha tocat viure en època de màxima expansió d’aquestes, actualment estem governats per les noves tecnologies i els infants i adolescents presenten moltes facilitats per comprendre el funcionament d’aquestes. Així mateix el seu germà petit (Patrícia) vol estar també al dia de tot i segueix el seu camí per arribar a tenir el domini que té ell. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada