La nostra maleta

La nostra maleta

dilluns, 28 d’abril del 2014

TREBALL AMB FONTS - EVOLUCIÓ DEL COTXE 600



EL COTXE 600

Hem trobat una fotografia dels anys 60 d’una noia davant d’un fiat 600 i a partir d’aquest objecte en farem un estudi del cotxe i de la seva evolució. Aquesta fotografia, pertany a l'àvia de la Mireia Torrella.

TFA

Els TFA són exercicis per desenvolupar a l’aula que pretenen aproximar als alumnes a la manera de treballar dels historiadors. Els Taf posen l’accent en la utilització i la reflexió de fonts primàries i/o secundàries. Per altra banda constitueixen una metodologia molt adient per assolir reptes curriculars i treballar les competències bàsiques.


Aquesta estratègia serveix als alumnes per cercar un mateix tema en diverses fonts i diferents tipus de fonts ( fonts textuals, audiovisuals, fotogràfiques, esquemes...)



D'aquesta manera  els alumnes prenen  consciència de la importància de documentar-se ja que no totes les fonts són iguals ni ens diuen el mateix. 


1- Explicació cotxe 600

El Fiat 600 és un cotxe produït per la marca italiana FIAT que va ser produït  des del 1955 fins al 1969,i va ser un dels principals causants del boom econòmic italià.Va ser un projecte dissenyat i dirigit per Dante Giacosa, enginyer emblemàtic de la casa, aprofitant la base motorística d'un altre model popular: el Topolino.La llicència més important del fiat 600 va ser la SEAT que la seva fàbrica es trobava a la Zona Franca de Barcelona.
On va ser exportat?

Les unitats que es van fabricar  a Barcelona


van ser 800.000 unitats la majoria es van vendre a Espanya però també es van exportar a Finlàndia, Polònia, Argentina i Mèxic. També va ser fabricat a l’antiga Lugoslàvia. I a la URSS un vehicle similar va ser fabricat amb el nom de Zaporozhets.



 Característiques

2- Evolució del FIAT 600

El FIAT 600 va anar evolucionant al llarg del temps, perquè es buscava perfeccionar-lo pel que fa a la comoditat de conducció, al pes del vehicle, a la cilindrada... entre altres característiques. Va patir quatre canvis en 16 anys, ja que la demanda augmentava.
3- Producció

La quantitat fabricada va assolir el nombre de 2.604.000 unitats, a la planta torinesa de Mirafiori, una quantitat extraordinària per a l'època. A més de les unitats fabricades a Itàlia, també va ser produït a d'altres països, normalment sota llicència


4- Fonts audiovisuals

Hem trobat dues fonts audiovisuals que ens han semblat molt interessants i en les quals trobem informació sobre l'orígen, l'evolució, les característiques principals, i diferents testimonis que van tenir un 600 i que van participar en la seva producció.




5- Fonts fotogràfiques

A continuació, hem trobat unes pàgines web on hi ha moltes fotografies del 600.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada