La nostra maleta

La nostra maleta

dimarts, 6 de maig de 2014

INTRODUCCIÓ

Tots els objectes treballats els hem trobat a la maleta de les nostres golfes i ens han permès aprofundir sobre aquell tema, a través de diferents estratègies de treball.
Els objectes que hi hem trobat són els següents: fotos de mitjans del segle XX de dos barris de Barcelona, la Barceloneta i l’eixample, aquest objecte l’hem aprofundit amb l’estratègia del Museu, on presentem a través d’imatges com era el barri abans i com és ara, per així entendre les noves línies arquitectòniques i tots els canvis que hi ha hagut. Un altre objecte és l’esquela per la mort de l’ex entrenador del barça Tito Vilanova treballat a partir del noticiari. El tercer objecte que hem trobat són les calces d’una dona dels anys 50 que l’hem treballat amb l’estratègia del projecte de treball per fer conèixer als alumnes l’evolució de la vestimenta de la dona i fer-los partícips d’aquest coneixement. També hem trobat la fotografia d’una dona amb el seu cotxe FIAT 600 que l’hem treballat a partir del treball en fonts per tal que els alumnes vagin adquirint habilitats per buscar informació i s’aproximin a la manera de treballar dels historiadors.
Un altre dels objectes de la nostre maleta és una càmera fotogràfica antiga, que a través del disseny d’una web quest, els alumnes descobriran l’evolució de les càmeres fotogràfiques, qui van ser els seus creadors, entre altres coses.

Finalment, hem trobat un mòbil antic. D’aquesta manera treballarem també l’evolució dels mòbils i la gran dependència que creen ara. Per fer-ho, realitzaran un happening (joc de rols) i cada alumne adquirirà un rol per veure les diferents mentalitats i manera de veure les noves tecnologies que hi havia abans i ara.


Fotos de mitjans del segle XX de dos barris de Barcelona

L’esquela de la mort de l’ex entrenador del Barça, Tito Vilanova

Les calces d’una dona dels anys 50

La fotografía d’una dona amb el seu cotxe FIAT 600

Una càmera fotográfica antiga

Un mòbil anticCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada